Ohlédnutí za ZUŠ OPEN

Tento týden byl pro nás ze „zušky“ slavnostním. Sedmý ročník celorepublikového festivalu základních uměleckých škol proběhl ve znamení různorodých vystoupení pro veřejnost a spolužáky našich mladých umělců.

Společně jsme připravili taneční vystoupení, ve kterém jste měli možnost vidět práci s nejmenšími dětmi z přípravného studia v rámci hudebně pohybové výchovy, a také vystoupení žákyň s různorodými choreografiemi skupinovými i sólovými. Děvčata dokázala, že si plně zasloužila bronzové pásmo z letošní přehlídky tanečních oborů zuš.

Hudebně-pohybová výchova pod vedením Kateřiny Bittmanové a Mgr. Blanky Jíravové
Taneční obor pod vedením Kateřiny Bittmanové

V úterý si měli možnost rodiče s dětmi a zájemci o studium prohlédnout školu a nahlédnout do výuky během Dne otevřených dveří, který byl zakončen minikoncertem. Z důvodu špatného počasí byl přesunut z venkovního prostoru do hudebního salonku, ale na atmosféře to neubralo.

Hudební seskupení s jazzovými standardy pod vedením Bc. René Habicha

Středa patřila pěveckým sborům. Dopolední představení pro školy se dětem moc líbilo zejména proto, že slyšeli hrát a zpívat svoje spolužáky. I odpoledne čekalo rodiče malé překvapení v podobě muzikálu Přemysla Kočího – Houby. Kulisy pro muzikál vytvořila vedoucí výtvarného oboru Mgr. Šárka Blažejovská.

Houby – Přemysl Kočí, sbormistr Hana Aydemir

Čtvrtek – poslední akční den byl ve znamení našich kapel Duhová nota, Zušáci a Hraje to! Dopoledne pro starší žáky prvního stupně základní školy se neslo ve festivalové náladě, rozpohybovala se kapela i publikum 🙂 Odpolední vystoupení pro rodiče proběhlo v klidnější atmosféře, která však dala možnost soustředit se na skvělý výkon všech muzikantů.

Zušáci pod vedením Mgr. Blanky Jíravové

Týden byl velmi hektický, ale myslím, že mohou být spokojeni žáci i učitelé, neboť se po dlouhé době bez pořádných koncertů moc těšili na vystoupení a setkání s našimi příznivci. Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit a podporují po celý školní rok a vše, kteří nám během týdne pomáhali.

Categories: Novinky