Návštěva ve Stavovském divadle v Praze

V sobotu 18.2.jsem se dvěma žačkami navštívila představení s názvem Opera nás baví, kde hlavním představitelem byly děti ze souboru s názvem „Dětská opera“.

Cyklus představení pro rodiny s dětmi má navazující program- každý měsíc je jedno představení věnované jinému tématu. Tentokrát to bylo belcanto, nebo-li krásný zpěv. To byla éra operních pěvců, jejichž sláva se v tehdejší době dala přirovnat ke slávě dnešních popových hvězd. Přirozená italská muzikalita se šířila v dílech Gioacchina Rossiniho, Gaetana Donizettiho a Vincenza Belliniho po celém světě.

Děti z Dětské opery zpívaly velmi krásně vedenými hlasy sbory z oper, a byly při tom oblečeny v nádherných kostýmech, a 3 sólisti přednesli árie. Všechno to bylo interaktivní, děti z hlediště hádaly a v případě správné odpovědi získaly sladkou odměnu ve formě bonbónů. Mým žačkám se přestavení velmi líbilo a mnohé se hravou formou naučily. Domů si odnesly křížovku na ověření si faktů, které se na představení dozvěděly. A také fotku se sólistkou paní Michaelou Zajmi, která byla mou kolegyní ve dvou produkcích. Jednou na prknech ND, kde jsem zpívala roli Carmen a ona roli cikánky Mercedes, a jednou v Liberci v DFXŠ, kde ona byla Popelkou a já její marnotratnou sestrou. Jsem ráda, že mé žačky mohly vidět a zažít si, jak komplexní hudební divadlo je, a otevřít si obzory i jiným směrem, než jen na hudbu, kterou denně slyší v rádiu.

Hana Brychová – Minutillo

Categories: Novinky